VoedingsRijk aanbod

Bij VoedingsRijk kun je terecht voor een veelzijdig aanbod aan diensten op het gebied van voeding en gezondheid. Hieronder een greep uit ons VoedingsRijke dienstenaanbod:

A.      Eenmalige voedingsadviezen

Voor een eenmalig voedingsadvies kies je als je eenmalig wilt weten of je wel gezond eet, op de juiste momenten en in de juiste hoeveelheden. Of als je wilt weten welke voedingsmiddelen je moet mijden of juist moet invoegen in je eetpatroon vanwege een bepaalde gezondheidsklacht. Hieronder de stappen die we samen doorlopen om tot een eenmalig voedingsadvies te komen:

Stap 1: Intakegesprek / eerste consult

Om tot een goed voedingsadvies te komen starten we altijd met een intakegesprek. In dit eerste consult stel ik veel vragen over je huidige eet- en leefgewoonten, mogelijke gezondheidsklachten, smaakvoorkeuren en nog veel meer. Zo krijg ik een goed beeld van jou en jouw leven. We bespreken wat je doel is en wat de beste weg voor jou is om dat doel met succes te bereiken. Afhankelijk van jouw doel kan tijdens de intake een uitgebreide meet- en weegsessie plaatsvinden om jouw uitgangspositie goed te kunnen bepalen.

Stap 2 (optioneel): Eetdagboek

Afhankelijk van jouw doel kan het zijn dat ik je vraag om gedurende 2 weken een eetdagboek bij te houden, waarin je precies bijhoudt wat en hoeveel je op welke momenten van de dag eet.

Stap 3: Bespreken en ontvangst uitgewerkt voedingsadvies / tweede consult

Hierbij kun je kiezen uit de volgende diensten:

  1. Intakegesprek met voedingsadvies: in het intakegesprek nemen we je huidige voedingspatroon, eetgewoonten en leefstijl in zijn algemeenheid door en op basis daarvan maak ik een voedingsadvies inclusief voorbeeldmenu dat ik tijdens het tweede consult samen met jou bespreek. Uiteraard ontvang je jouw voedingsadvies plus een voorbeeldmenu mee naar huis;
  2. Intakegesprek, analyse eetdagboek en persoonlijk voedingsadvies: als basis voor jouw persoonlijk voedingsadvies bespreek ik tijdens dit tweede consult met jou de bevindingen van het intakegesprek, aangevuld met de meet-/weegresultaten en een analyse van het eetdagboek dat je gedurende 2 weken gedetailleerd bijhoudt. Hierdoor is het voedingsadvies gedetailleerder en nog meer op maat gesneden. Dit gedetailleerde voedingsadvies ontvang je inclusief recepten voor 1 week.
  3. Intake en voedingsadvies met partner/familielid (2 pers.): woon je samen met je partner of een ander gezinslid dan kun je ervoor kiezen het voedingsadvies uit te breiden met een aanvullend advies voor je partner/gezinslid, zodat je samen aan de slag kunt met een gezond eet- en leefpatroon.

B.      Vervolgconsulten

Wil je na het eenmalige voedingsadvies toch graag weten of je de adviezen op de juiste manier uitvoert, of dat het advies het gewenste effect heeft? Kortom, wil je een ‘follow up’ op je ontvangen voedingsadvies? Kies dan uit de verschillende vervolgconsulten:

  1. Meten, wegen en analyse voortgang (20 minuten): na een uitgebreide meting en weging met de geavanceerde meetapparatuur bespreken we je voortgang en bekijken we samen hoe je die zaken waar je wellicht nog tegenaan loopt kunt oplossen. Een goede vinger aan de pols!
  2. Meten en wegen (10 minuten): als je alleen even het effect van je aangepaste voedings- en beweegpatroon wilt bijhouden, dan kun je langskomen om je te laten wegen en meten. Uiteraard kun je dit afwisselen met een meet-/weegsessie inclusief voortgangsanalyse.
  3. Online vervolgconsult 1 x per week coaching (per e-mail): ook kun je ervoor kiezen wekelijks een online consult af te nemen, waarin je vragen kunt stellen en je voortgang kunt bespreken. Dit gebeurt dan allemaal per email.

C.      Programma’s

Wil je echt aan de slag om op gezond gewicht te komen of om je voedingspatroon echt af te stemmen op je intensieve sportcarrière dan kun je kiezen voor een programma. Hierbij begeleid en coach ik je gedurende een langere periode om je doel te bereiken. Ook kun je kiezen voor vervolgprogramma’s waarbij ik je blijf coachen om je gerealiseerde doel ook daadwerkelijk te behouden. Zeker na vakanties en feestdagen heb je soms weer even een duwtje in de goede richting nodig. Maak een keuze uit een van de volgende programma’s:

  1. ‘Slank en fit': intakegesprek, analyse eetdagboek, meet-/weegsessie, persoonlijk voedingsplan plus 10 vervolgconsulten. Dit programma is voor jou bedoeld als je op een gezond gewicht wilt komen. Oftewel als je wilt afvallen of juist wilt aankomen en dit graag onder begeleiding wilt doen. We bespreken je vorderingen en je voortgang en stemmen je vernieuwde voedingspatroon steeds samen af, zodat het goed past (en blijft passen) in jouw leefpatroon en dus goed is vol te houden.
  2. ‘Sport en voeding’intakegesprek, analyse eetdagboek, meet-/weegsessie, persoonlijk voedingsplan plus 10 vervolgconsulten. Dit programma is voor jou bedoeld als je intensief sport en jouw voedingspatroon hier goed op af wilt stemmen en hier ook in begeleid wilt worden. Je vorderingen en voortgang worden bijgehouden en dit bespreken we met elkaar voor een optimale afstemming en inpassing in jouw sportieve leven.
  3. ‘Blijf op gewicht’: strippenkaart van 10 vervolgconsulten met meten, wegen en analyse voortgang. Dit vervolgprogramma is voor jou als je het ‘Slank en fit’-programma hebt gevolgd en na een tijdje merkt dat je toch wel weer enige coaching en begeleiding kunt gebruiken. Bijvoorbeeld na vakanties of feestdagen.
  4. ‘Sport en voeding-vervolg‘: strippenkaart van 10 vervolgconsulten met meten, wegen en analyse voortgang. Dit vervolgprogramma is ideaal voor jou als je het ‘Sport en voeding’-programma hebt gevolgd en toch weer even dat duwtje in je rug kunt gebruiken.