Afvallen: een boost voor je gezondheid

shutterstock_49617541Slank en fit ook na de zomer!

Afvallen is ook na de zomer een veel gehoorde wens. De vakantiekilo’s eraf en je weer slank en fit voelen? Dat kan bij VoedingsRijk!

Op gezond gewicht met VoedingsRijk

Als je wilt afvallen kun je gemakkelijk in de verleiding komen om ‘even snel’ een crashdieet te volgen of aan de afslankpillen of afslankshakes te gaan. Het nadeel van dit soort afslankmethodes is dat het effect meestal maar tijdelijk is. Er bestaan namelijk geen snelle diëten, supplementen en pillen die je blijvend slank maken. Wil je af van die extra kilo’s en je weer lekker in je vel voelen? Dé manier om van je overgewicht af te komen is door middel van een gezond en voedingsrijk eetpatroon in combinatie met beweging. Bovendien is ieder mens anders. Levensstijl, smaak, lichaamssamenstelling en bewegingsvoorkeuren verschillen per persoon. Dus ook je voeding en beweging moet je daarop afstemmen. VoedingsRijk helpt je met een advies op maat!

Waarom hebben de meeste diëten geen blijvend resultaat?

Bij veel diëten krijgt je lichaam ineens veel minder calorieën binnen dan daarvoor. Je lichaam zet de stofwisseling dan op een lager pitje en gaat in de spaarstand. Als je na een succesvol crashdieet weer normaal gaat eten, zul je snel aankomen en misschien zelfs zwaarder worden dan voorheen. Je lichaam heeft door het dieet een langzamere stofwisseling gekregen en gaat meer voeding opslaan als vet. Tijdelijke diëten brengen je meestal uiteindelijk verder van je doel.

Hoe werkt afvallen met VoedingsRijk?

Bij VoedingsRijk gaan we samen kijken naar je bestaande eet- en leefgewoontes en daar stap voor stap aanpassingen in aanbrengen. Op die manier went je lichaam langzaam aan je nieuwe voedingspatroon en levensstijl. Zo zul je veel beter in staat zijn je nieuwe gezonde gewoontes ook ècht vol te houden. Zodra je gezonder gaat eten en meer gaat bewegen zal het afvallen vanzelf gaan, daar hoef je dus verder helemaal niets aan te doen. Ook zul je geen last krijgen van honger, vermoeidheid en andere nadelige effecten die vaak gepaard gaan met tijdelijke diëten. Het gewichtsverlies zal wat langzamer gaan dan bij een tijdelijk dieet, maar het gezonde en fitte lichaam dat je daar uiteindelijk aan overhoudt is wel blijvend!

‘Boost’ voor je gezondheid

Het stap voor stap veranderen van je voedingspatroon en levensstijl is dus dé manier om blijvend af te vallen. Bovendien biedt een gezonde en voedingsrijke leefstijl ook nog eens een belangrijk gezondheidsvoordeel: je loopt namelijk minder kans om ziektes en aandoeningen te krijgen die gerelateerd zijn aan overgewicht, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Het geeft je gezondheid een echte ‘boost’!

Fit en slank zijn ook na de zomer? Kies voor VoedingsRijk!